sâmbătă, 14 iunie 2014

Sfaturi Utile

 La alegerea broaştei ţestoase este bine ca in prealabil să cunoaştem pretenţiile speciei şi in acelasi timp să analizăm posibilităţile noastre de a-i putea satisface cerinţele minime de creştere şi supravieţuire.

 Nu cumpărati şi nu acceptaţi broaşte ţestoase de la necunoscuţi, deoarece riscaţi să luaţi o specie protejată de lege, eventual bolnavă sau cu cerinţe biologice pe care nu le puteţi asigura. Înainte de procurarea unei broaşte ţestoase este bine să vă documentaţi cu privire la tehnica de hrănire şi întretinerea ţestoaselor şi să pregătiţi in mod corespunzştor spaţiul destinat acestor musafiri.

 Dacă luăm contact cu o broască ţestoasă şi este de talie mică, se va ţine cu o mână de dedesubt, la mijlocul plastronului, iar cu degetul mare pe carapace, pentru a evita eventualele zgârieturi provocate de ghearele membrelor sau chiar muşcături.

 
Transportul ţestoaselor de uscat             Transportul ţestoaselor de apă



 In cazul unei broaşte ţestoase de talie mijlocie se vor utiliza ambele mâini, dar contactul se va face tot la mijlocul plastronului şi a carapacei. Nu se va pune niciodata broasca ţestoasă pe spate, deoarece există pericolul asfixierii animalului.


 Aprecierea stării de sănătate şi a conformaţiei corecte a broaştei ţestoase sunt condiţii obligatorii pe care trebuie să le avem in vedere la achiziţionarea unei broaşte ţestoase. La cele terestre se va avea in vedere ca plastronul să nu atingă solul, deoarece in caz contrar este vorba despre un animal slăbit, debil, degenerat sau bolnav.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu